Από του χρόνου έρχεται στην Super League το VAR! - LAMIARA GATE 3

Breaking

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Από του χρόνου έρχεται στην Super League το VAR!
Στη νέα εποχή θα μπει από τη νέα σεζόν και το ελληνικό πρωτάθλημα! Όπως προέκυψε από τη συνάντηση Παππά, Βασιλειάδη, Γραμμένου, βρέθηκαν τα χρήματα για να εγκατασταθεί το σύστημα VAR. 

Την τεχνολογική επανάσταση στο ποδόσφαιρο θα υιοθετήσει πλέον και η Σούπερ Λίγκα! 

Σε συνάντηση που είχε ο Νίκος Παππάς με τους Γιώργο Βασιλειάδη και Βαγγέλη Γραμμένο συμφωνήθηκε η χρήση από τη νέα σεζόν του VAR (Video Assistant Referee). 

Κατόπιν ενεργειών του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής βρέθηκε το κονδύλι που θα χρειαστεί για την εγκατάσταση του συστήματος, το οποίο θα αντληθεί μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. 

Δεδομένου λοιπόν ότι υπάρχει ήδη ολοκληρωμένη μελέτη της ΕΠΟ και βρέθηκαν πλέον οι πόροι για να χρηματοδοτηθεί το πλάνο, από την επόμενη κιόλας εβδομάδα αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την εγκατάσταση. 

Όσο για τη σχετική εκπαίδευση των διαιτητών, θα ξεκινήσει από την ΕΠΟ (σε συνεργασία με τη FIFA) από το προσεχές καλοκαίρι, ώστε να είναι έτοιμοι από τη νέα σεζόν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα που θα ενισχύσει την αξιοπιστία των αποφάσεων τους.