Η Λίγκα απέρριψε την πρόταση Βασιλειάδη, με 14 ομάδες το 2019-2020 - LAMIARA GATE 3

Breaking

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

Η Λίγκα απέρριψε την πρόταση Βασιλειάδη, με 14 ομάδες το 2019-2020
Αρνητικά απάντησε η Σούπερ Λίγκα στην πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη. Αντ’ αυτού το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες.Δεν έγινε αποδεκτή πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 12 ομάδες. Αυτό αποφασίστηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Λίγκας, από την οποία και προέκυψε μια αλλαγή. Τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 14 ομάδες από την σεζόν 2019-20.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μπαταγιάννης μετά το τέλος της συνάντησης οι ομάδες θα ζητήσουν να συναντηθούν και πάλι με τον υφυπουργό με σκοπό να τον ενημερώσουν για την απόφασή τους, ευελπιστώντας ότι θα γίνει αποδεκτή αυτή η αλλαγή από την πλευρά του κ.Βασιλειάδη στο ευρύτερο πλαίσιο της πρότασης που τους έκανε.

Ο πρόεδρος της Λίγκας υπογράμμισε ότι οι ομάδες αποδέχονται την πρόταση του υφυπουργού για δημιουργία τριών κατηγοριών ενώ υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η μείωση των ομάδων από 16 σε 14 θα διευκρινιστεί από το ίδιο το «ποδόσφαιρο», δηλαδή, τις ομάδες.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League: 


Το Πρωτάθλημα Super League Σουρωτή αγωνιστικής περιόδου 2018-19 θα διεξαχθεί με 16 ομάδες , χωρίς Play Off.

Το Πρωτάθλημα της Super League Σουρωτή αγωνιστικής περιόδου 2019-20 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Επίσης, αποδέχθηκε ομόφωνα τη δημιουργία Πρωταθλημάτων Super League 2 και Football League.

Οι όροι διεξαγωγής του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή θα καθοριστούν εντός της οικογένειας του Ποδοσφαίρου.

Το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της Super League κ. Ευ. Μπαταγιάννη να πραγματοποιήσει άμεσα συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη, προκειμένου να αναλύσει την ομόφωνη απόφαση της Super League.
Μπαταγιάννης: «Ο Υφυπουργός θα δεχθεί την πρότασή μας»
Την αισιοδοξία του για θετική απάντηση του Υφυπουργού, Γιώργου Βασιλειάδη, στις αντιπροτάσεις της Super League για την αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, εξέφρασε μετά το Δ.Σ. της Παρασκευής, ο πρόεδρος της λίγκας, Βαγγέλης Μπαταγιάννης.

Για όλα όσα αποφασίστηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παρασκευής στη Super League, μετά και την πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, μίλησε ο πρόεδρος της λίγκας, Βαγγέλης Μπαταγιάννης. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για θετική απάντηση του Υφυπουργού για όσα με τη σειρά της αποφάσισε η Super League.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί, πως οι πρώτες διαρροές από το υφυπουργείο αθλητισμού είναι κάθετα αρνητικές για τις 14 ομάδες στο πρωτάθλημα, με τον Γιώργο Βασιλειάδη να εμφανίζεται αμετακίνητος στην πρότασή του για 12 ομάδες. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του υπουργού, «εμείς δεν τους ζητήσαμε αντιπρόταση. Τους ζητήσαμε ένα ναι ή ένα όχι στις 12 ομάδες.Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, μετά το Δ.Σ. της Παρασκευής:

«Εγώ θα σας πω τι αποφάσισε η Super League. Αυτό μπορώ να σας πω μόνο, αλλά και πότε το αποφάσισε. Το ΔΣ της Super League αποφάσισε, λοιπόν για την περίοδο 2019-2020 τη μείωση των ομάδων από 16 σε 14. Αυτό το πώς θα γίνει, θα το αποφασίσει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Δεχόμαστε τη δημιουργία τριών κατηγοριών όπως και αν ονομαστούν αυτές και άλλες μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα πιο οργανωμένο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχει ούτε η πρόταση Βασιλειάδη, ούτε η δική μας. Δεχθήκαμε τη δημιουργία τριών κατηγοριών ώστε να μπουν έλεγχοι και να σχεδιαστεί ένα πλάνο. Θεωρούμε πως ο υφυπουργός θα δεχθεί την πρότασή μας. Το να μιλάμε για μία βίαιη προσαρμογή σε ένα πρωτάθλημα δεν υπάρχει λόγος. Ο υφυπουργός δεν έχει το οποιοδήποτε έρεισμα να μην την αποδεχθεί.

Το 14 είναι ένας αριθμός που αποφασίστηκε και μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να αλλάξει. Είναι μία κίνηση που δείχνει, πως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θέλει να προχωρήσει μπροστά. Τώρα αν ο υφυπουργός αποφασίσει για δύο ομάδες να τινάξει το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, τότε θα βρούμε και πάλι τρόπο να κάνουμε πρωτάθλημα.

Είναι μία ομόφωνη απόφαση όλων των ΠΑΕ. Δεν με απασχολεί η επιστολή της NOVA. Για να στείλει η NOVA επιστολή πρέπει να έχει τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της και να μην προκαλεί προβλήματα σε ομάδες. Εμείς θα επιδιώξουμε να αρχίσει το πρωτάθλημα όταν και έχει καθοριστεί. Αν θέλει η NOVA κάποιες ομάδες να μην έχουν τηλεοπτική στέγη να μας το πει. Όλες οι ομάδες θέλουν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα.

Φέτος δεν θα έχουμε πλέι οφ, αλλά ούτε και πλει άουτ. Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Όταν θα εφαρμοστεί το μοντέλο των 14 ομάδων θα δούμε τι θα συμβεί με τα πλει οφ και πλέι άουτ. Συμφωνούμε πως πρέπει να είμαστε καθαροί να μη χρωστάμε. Και δεχόμαστε και τον έλεγχο και την άποψη πως πρέπει να φτιάξουμε το προϊόν μας. Αυτά και μόνο τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε».