Μήπως ήρθε η ώρα για ένα "δυνατό" φιλικό; - LAMIARA GATE 3

Breaking

Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018

Μήπως ήρθε η ώρα για ένα "δυνατό" φιλικό;Η Λαμία μετά από μια επιτυχημένη σεζόν (την πρώτη στην ιστορία της) στην Super League έχει αποκτήσει πλέον μια εικόνα από την μεγάλη κατηγορία και ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς για την επόμενη μέρα της. Μεταγραφές, νέο λεωφορείο και μπουτίκ περιλαμβάνουν τα πλάνα της διοίκησης, όμως δεν νομίζετε ότι έφτασε πια η ώρα να δούμε στο ΔΑΚ την ομάδα μας, να αντιμετωπίζει κάποιον Ευρωπαϊκό σύλλογο σε ένα φιλικό;


Γράφει ο Νίκος Μώκος


Καλοκαίρι 2006. Επί προεδρίας Νίκου Λιόλιου η Λαμία καταστρώνει το πλάνο για την νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Με τον Νίκο Ζαλίκα στην άκρη του πάγκου η ομάδα "των πολλών ξένων" όπως μνημονεύεται από πολλούς φιλάθλους, επιλέγει την Βουλγαρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία της.

Από εκείνο το καλοκαίρι η Λαμία ποτέ ξανά δεν βγήκε εκτός συνόρων για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, αν και το περασμένο καλοκαίρι η φημολογία ήταν έντονη πως η ομάδα θα βρεθεί στην Βουλγαρία, έφτασε κοντά, αλλά δεν! Εκεί και στα πλαίσια της προετοιμασίας της η ομάδα μας δίνει και δύο φιλικές αναμετρήσεις με συλλόγους της χώρας. 

Πιρίν Μπλαγκόεβγκραντ και Βίρεν Σαντάνσκι οι δύο ομάδες από την Βουλγαρία με τις οποίες δίνει δυο δυνατά τεστ η Λαμία πριν επιστρέψει στην πόλη για την συνέχεια της προετοιμασίας. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που η ομάδα μας τέθηκε αντιμέτωπη με κάποιον ξένο σύλλογο είτε σε επίσημο είτε σε φιλικό αγώνα.

Πλέον η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο. Αγωνίζεται στην Super League, γίνονται κινήσεις για να "φτιάξει" το  brand name της και πιστεύω πως ήρθε η ώρα να δούμε μέσα στο ΔΑΚ, έναν αντίπαλο από άλλο πρωτάθλημα της Ευρώπης..Οι δυσκολίες

Είναι εύκολο; Θα αναρωτηθούν αρκετοί. Και βέβαια δεν είναι θα απαντήσω και εξηγούμαι...

Για να δούμε κάποια ομάδα από άλλο πρωτάθλημα μέσα στο ΔΑΚ στα πλαίσια φιλικής αναμέτρησης θα πρέπει η ΠΑΕ να καλύψει όλα τα έξοδα της ομάδας που θα κληθεί να έρθει στην χώρα μας. 

Αυτά περιλαμβάνουν την μεταφορά της ομάδας από και προς την χώρα της, την μετακίνησή της εντός Ελλάδας αλλά και την διαμονή της.  Γεγονός αρκετά δύσκολο και ιδιαίτερα δαπανηρό για μια μικρομεσαία ομάδα της Α' Εθνικής με τα οικονομικά της να είναι....μετρημένα κουκιά.

Μια λύση για τα έξοδα αυτά θα ήταν κάποιος χορηγός ενδεχομένως που θα κάλυπτε ένα μεγάλο μέρος των εξόδων. "Ναι είναι λύση αλλά ποιος θα βάλει χρήματα για ένα φιλικό;" θα ρωτήσετε και ένα δίκιο το έχετε...Τα οφέλη

Βέβαια μια τέτοια φιλική αναμέτρηση θα έχει και πολλαπλά οφέλη και για την ομάδα αλλά και για την πόλη και τον κόσμο γενικότερα. 

Αρχικά όπως είπα και πιο πάνω θα μεγαλώσει το brand name της ομάδας. Μια τέτοια είδηση θα κάνει το γύρω της χώρας και σίγουρα θα αφήσει θετικότατες εντυπώσεις. Επίσης σημαντική θα είναι και η εμπειρία που θα αποκτήσει η ομάδα από μια τέτοια αναμέτρηση καθώς θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της με ένα σύλλογο πιο προηγμένου πρωταθλήματος από το Ελληνικό.(πχ. Ιταλικό)

Τέλος θεωρώ σίγουρο πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει μια τέτοια προσπάθεια δίνοντας δυναμικό παρόν στις εξέδρες του ΔΑΚ. Αν οργανωθεί σωστά και με το εισιτήριο έναντι ενός συμβολικού ποσού πιστεύω πως το γήπεδο θα έχει κόσμο. Σίγουρα δεν θα γεμίσει αλλά ο κόσμος της ομάδας και της πόλης διψά για τέτοια παιχνίδια!


Κλείνοντας και για να είμαι ειλικρινής μοιάζει πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να γίνει κάτι τέτοιο την ώρα που εκκρεμούν σημαντικότερα θέματα για την ομάδα όμως καμιά φορά δεν είναι κακό να θέτεις τις απόψεις σου και τις προτάσεις σου. Έτσι, σαν τροφή για σκέψη!


image credits:Panos Katsonis