Μπαταγιάννης: "Υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς για τους τηλεοπτικά άστεγους..." - LAMIARA GATE 3

Breaking

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Μπαταγιάννης: "Υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς για τους τηλεοπτικά άστεγους..."

Την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης και κατ' επέκταση της κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος ανακοίνωσε επίσημα ο Πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μπαταγιάννης.

Ο κος Μπαταγιάννης δήλωσε πως οι ομάδες δεν ήταν έτοιμες να εγκρίνουν την προκήρθξη του νέου πρωταθλήματος αφού υπάρχουν εκρεμμότητες όσον αφορά τις τηλεοπτικά άστεγες ομάδες, ενω αποκάλυψε πως πέρα του Epsilon υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς για τα δικαιώματα τους.Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Λίγκας:
Καλησπέρα σας. Η Γενική Συνέλευση της Super League ομόφωνα αποφάσισε να αναβάλλει την έγκριση της προκήρυξης σε νέα γενική συνέλευση η οποία το Δ.Σ αποφάσισε να διεξαχθεί στις 9 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12. Εκείνη την ημέρα, θα αποφασίσουμε και για την έγκριση της προκήρυξης και για την κλήρωση του πρωταθλήματος και για όλα τα θέματα με προοπτική το πρωτάθλημα να αρχίσει στις συμφωνημένες ημερομηνίες.


Για το λόγο που υπήρξε αναβολή:

Δεν είμασταν έτοιμοι να εγκρίνουμε σήμερα την προκήρυξη...


Αν υπάρχουν προτάσεις από τηλεοπτικά κανάλια:

"Υπάρχουν προτάσεις από τηλεοπτικά κανάλια, οι ομάδες χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο θέλουν να τις εξετάσουν και θα τους δοθεί χρόνος ώστε να προετοιμαστούν καλυτερα για την υπογραφή των τηλεοπτικών συμβολαίων. Έχουμε πάει πίσω αλλά θεωρώ πως αυτή η εβδομάδα θα δώσουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούμε καλύτερα. Και όσον αφορά την προκήρυξη πρέπει να δούμε καλύτερα μερικά θέματα, προσπαθούμε όλοι και με τη δική σας συμβολή να κάνουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα..."


Αν είναι εφικτό να έχουμε σέντρα στις 25 Αυγούστου:

"Γινεται τεράστια προσπάθεια να αρχίσει το πρωτάθλημα 25 Αυγούστου. Παρόλο που δεν είναι πιεστικές οι ημερομηνίες γίνεται προσπάθεια να αρχίσει τότε..."


Αν υπάρχει στοιχείο που να τον κάνει να αισιοδοξεί:

"Αυτό που με κάνει να αισιοδοξώ είναι η δημοφιλία που έχει το ποδόσφαιρο σαν άθλημα γενικότερα. Δεν μπορεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να μην γίνει, καλύτερο από ότι έγινε πέρυσι..."


Για τις προτάσεις από άλλα τηλεοπτικά κανάλια:

"Δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση, οπότε δεν είμαι αρμόδιος να δώσω τέτοιες απαντήσεις, πρέπει να απευθυνθείτε στις ομάδες..."


Για το αν υπάρχει συζήτηση με την Football League για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και πόσες θα προβιβαστούν:

"Δεν έχουμε κάνει κάποια συζήτηση μέχρι στιγμής. Αν έχουμε κάποια διαφορά, αν οι δύο προκηρύξεις τέμνονται, την υπόθεση θα αναλάβει η ΕΠΟ να ξεδιαλύνει..."


Για την πρόταση Βασιλειάδη και αν έχει ναυαγήσει:

"Είμαστε οι τελευταίοι που θα ναυαγήσουμε μια πρόταση και μια συζήτηση με τον οποιοδήποτε. Ο Υπουργός μας ευχήθηκε καλό καλοκαίρι, δυστυχώς δεν ήταν προφητική η ευχή του, αλλά θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ο Υπουργός έχει άλλα θέματα να λύσει και θεωρώ πως αυτή την εβδομάδα ήταν λογικό να μην υπάρξει συνάντηση. Η πρόταση του είναι συγκεκριμένη, την συζητήσαμε, την αποδεχθήκαμε κατά τα 9/10 και υπάρχει ακόμη τρόπος και χρόνος να την συζητήσουμε.."


Υπάρχει περίπτωση στις 9 Αυγούστου να έχουμε νέο ναυάγιο;

"Θα γίνει Γενική Συνέλευση για αυτό το λόγο. Για να εγκριθεί η προκήρυξη και να υπάρξει κλήρωση. Οι ομάδες αποφασίζουν και όχι εγώ. Αν οι ομάδες θεωρούν πως δεν είναι έτοιμες να αρχίσει το πρωτάθλημα, δεν θα αρχίσει. Μην ξεχνάτε παλιά οι ομάδες ήταν έτοιμες και δεν ήταν άλλοι έτοιμοι. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα το οποίο όταν θα κάνετε κριτική, η οποία είναι καλοδεχούμενη, θα είναι από λάθη δικά μας. Δεν θα είναι να το ξεκινήσουμε και στη συνέχεια να ψαχνόμαστε. Γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, καλύτερο από άλλες χρονιές, να το χαρούμε όλοι και εσείς να γράφετε για αγωνιστικά και όχι για εξαγωνιστικά θέματα. Αυτή είναι η άποψη των μελών του ΔΣ. Τώρα αν θα γίνει έτσι αποφασίζουν οι ομάδες. Εγώ σας μεταφέρω τις αποφάσεις."


Πέρα από το κανάλι Epsilon, υπάρχει και άλλο ενδιαφέρον;

"Οι ομάδες το αποφασίζουν αυτό. Μου έχει μεταφερθεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον κλαι από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, όχι επίσημο, απλώς δεν είναι οι ομάδες έτοιμες να υπογράψουν συμβάσεις. Αν είχαν κεντρική διαχείριση, θα μπορούσα να γνωρίζω. Τώρα δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι συζητά η κάθε ομάδα. Να ξέρετε ότι αυτές οι συμβάσεις καλύπτονται και από το πλαίσιο της εμοιστευτικότητας..."


Ρεπορτάζ, Επιμέλεια: Νίκος Μώκος