«Πίεσαν πολύ τον Μαστούρ, τον συμβουλεύω να ξεκινήσει από το μηδέν» - LAMIARA GATE 3

Breaking

Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018

«Πίεσαν πολύ τον Μαστούρ, τον συμβουλεύω να ξεκινήσει από το μηδέν»


Ο προπονητής του Χακίμ Μαστούρ στη Μίλαν, Φίλιπο Γκάλι εξήγεί

γιατί ο Ιταλομαροκινός «ζογκλέρ» εξαφανίστηκε από το προσκήνιο εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία του για το νέο του βήμα στη Λαμία!

Δεξιοτέχνης, ζογκλέρ, ντριμπλέρ από τους λίγους. «Μιλάει» στη μπάλα...

Ο Χακίμ Μαστούρ το 2014 θεωρούνταν ως το σπουδαιότερο ταλέντο του κόσμου, όμως παρά τις τεράστιες προσδοκίες και τον ντόρο γύρω από το όνομα του δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό του σπάνιου wonderkid.


Έπειτα από μια άγονη τετραετία που τον βρήκε δανεικό από τη Μίλαν σε Μάλαγα και Τσβόλε έμεινε ελεύθερος από την ομάδα του Ρίνο Γκατούζο ψάχνοντας για την Ιθάκη του στη Λαμία.

Ο επί μια δεκαετία υπεύθυνος τον ακαδημιών της Μίλαν και παλαίμαχος μπακ (1982-96) των «ροσονέρι» ήταν ο προπονητής που διέγνωσε σε ηλικία 14 ετών το ταλέντο του Χακίμ Μαστούρ προωθώντας τον στην πρώτη ομάδα.Ο Φίλιπο Γκάλι μίλησε αποκλειστικά στο gazzetta.gr εξηγώντας τι πήγε στραβά στο ξεκίνημα της καριέρας του 20χρονου μεσοεπιθετικού, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως πλέον ο Μαστούρ έχει ωριμάσει και θα μπορέσει να δείξει το ταλέντο του στη Λαμία.

«Πρόκειται για ένα παιδί με μεγάλο ταλέντο. Από τα 14 του βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες από την ομάδα του, την οικογένεια του και τους ατζέντηδες. Έχασε κάπου τον δρόμο του γιατί ένιωσε μεγάλη πίεση για να ανταποκριθεί. Ήταν μικρός και έφτασε να παίξει στην πρώτη ομάδα της Μίλαν. Ουδείς αμφέβαλε για τις ικανότητες του, απλά χρειαζόταν υπομονή».Ο Φίλιπο Γκάλι τόνισε στο gazzetta.gr πως ο Μαστούρ δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί ακόμη στη Μίλαν, σημειώνοντας πως τώρα αρχίζει να αντιλαμβάνεται σωστά το ποδόσφαιρο.

«Θεωρώ πως δεν ήταν ακόμη έτοιμος για αυτό το επίπεδο. Πήγε στην Ισπανία και την Ολλανδία δεν νομίζω και πάλι να ήταν η κατάλληλη στιγμή. Διαθέτει καλό χαρακτήρα, είναι ένα παιδί που ακούει, όμως χρειάζεται χρόνο για να δείξει το ταλέντο του. Τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο και θεωρώ πως η μετακίνηση του στην Ελλάδα είναι προς την σωστή κατεύθυνση».Ο πρώην προπονητής του Ιταλομαροκινού έστειλε μέσω του gazzetta.gr το δικό του μήνυμα στον ποδοσφαιριστή της Λαμίας.

«Η συμβουλή μου είναι να ξεκινήσει κυριολεκτικά από το μηδέν και να παραμείνει ταπεινός. Να ξεχάσει ότι έγινε και να μην νιώσει πίεση. Δεν χρειάζεται να δείξει ότι είναι σταρ. Είναι ακόμη 20 ετών και όλο το μέλλον βρίσκεται μπροστά του».Σύμφωνα με τον Γκάλι, ο Μαστούρ μετακινήθηκε σε σύλλογο που του δίνει την ευκαιρία να εξελιχθεί ποδοσφαιρικά ανεβάζοντας τις μετοχές του.

«Πιστεύω πως πλέον έχει αποκτήσει την εμπειρία που χρειάζεται. Είναι πιο ώριμος και αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Διαθέτει σπουδαίες αρετές και νομίζω πως θα τις δείξει στη Λαμία. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνει».

Δείτε τον Χακίμ Μαστούρ εν δράσει...