Αλλάζει όψη με την σφραγίδα της Hellasod! (pics) - LAMIARA GATE 3

Breaking

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018

Αλλάζει όψη με την σφραγίδα της Hellasod! (pics)
Mε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η βελτίωση του αγωνιστικού χώρου του ΔΑΚ Λαμίας...


Η ανάγκη για αλλαγή χλοοτάπητα στο ΔΑΚ Λαμίας ήταν επιτακτική με τον Δήμο και την διοίκηση της ομάδας να "τρέχουν" για να προλάβουν ώστε η ομάδα να μην στερηθεί τη φυσική της έδρα.

Έτσι με την βοήθεια της κορυφαίας εταιρίας παραγωγής έτοιμου χλοοτάπητα στην Ελλάδα και όχι μόνο, την Hellasod, οι εργασίες στο ΔΑΚ Λαμίας συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς.

Μετά λοιπόν την αφαίρεση του παλιού χλοοτάπητα αλλά και τις απαραίτητες αλλαγές στα αποστραγγιστικά έργα και στο σύστημα ποτίσματος  σήμερα ξεκίνησε να στρώνεται ο νέος χλοοτάπητας, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες μας είναι τύπου Ολίμπικο. (Πληροφορίες πιο κάτω).

Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή και από εκεί και έπειτα θα αρχίσει το πότισμα και γενικότερα η συντήρηση του χλοοτάπητα ώστε ο αγωνιστικός χώρος να είναι έτοιμος για την εντός έδρας αναμέτρηση της ομάδας μας για την 5η αγωνιστική με αντίπαλο την Ξάνθη. Μάλιστα αναμένεται να αντικατασταθούν και οι παλιοί δοκοί και α δίχτυα του τέρματος.Η ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΚΟ:
Ολυμπιακών επιδόσεων!


Mίγμα χλοοτάπητα ψυχρής περιόδου. Tο χρώμα του είναι βαθύ πράσινο, με λεπτά φύλλα. Tο Oλύμπικο ξεχωρίζει από όλα τα γνωστά μείγματα για γήπεδα, λόγω της υψηλής ποιότητας ποικιλιών που επιλέγονται με τα πλέον αυστηρά κριτήρια.

 • ΠPOTEINOMENH XPHΣH
  Για γήπεδα ποδοσφαίρου, χώρους άθλησης, σπίτια και χώρους που απαιτείται λεπτή υφή φύλλων.
 • ANTOXH ΣE ΘEPMOKPAΣIEΣ
  Μικρή αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες, πολύ καλή αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 • ANTOXH ΣE XPHΣH
  Iκανοποιητική, με γρήγορη δυνατότητα αναβλάστησης.
 • ANTOXH ΣTH ΣKIA
  Mέτρια
 • ΠOTIΣMATA
  Kατά τη διάρκεια των θερμών μηνών ποτίζεται κάθε 1-2 ημέρες (80-90mm εβδομαδιαίως). Δεν αντέχει στην ξηρασία.*
 • YΨOΣ KOYPEMATOΣ
  Xαμηλό έως Mέτριο (2-3,5cm).

*Oι αναφερόμενες ποσότητες ποτίσματος είναι ενδεικτικές και σε κάθε περίπτωση πρέπει να λαμβάνουμε υπ\' όψιν τον τύπο του χώματος, τις επικρατούσες θερμοκρασίες καθώς και παράγοντες όπως το μικροκλίμα.ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ H HELLASOD:Η HELLASOD είναι η μεγαλύτερη και πλέον εξειδικευμένη εταιρία παραγωγής έτοιμου χλοοτάπητα σε Ελλάδα και Ανατολική Ευρώπη. 
Με την 15ετή αναπτυξιακή της πορεία στο χώρο, την εμπειρία της από την κατασκευή των περισσότερων Ολυμπιακών Έργων, αλλά και την τεχνογνωσία αιχμής που διαθέτει, είναι η Νο1 εταιρία στη διαμόρφωση επαγγελματικών αγωνιστικών χώρων διεθνών προδιαγραφών.
Σε ένα διάστημα μόλις δυο ετών, η HELLASOD είναι η μοναδική εταιρία πρασίνου που ανέλαβε και έφερε εις πέρας με επιτυχία μεγάλο αριθμό ανακατασκευής γηπέδων και προπονητικών κέντρων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Από το 2010 έχει παραδώσει στις προκαθορισμένες προθεσμίες και "με το κλειδί στο χέρι" συνολικά επτά (7) επιλεγμένα γήπεδα "κοσμήματα" της Super League σε όλη την Ελλάδα.
ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ
Ο χλοοτάπητας είναι το βασικότερο στοιχείο σε ένα σύγχρονο γήπεδο. Η ποιότητά του μπορεί να υποβαθμιστεί με απρόβλεπτες συνέπειες! Οι κυριότεροι παράγοντες υποβάθμισής του είναι οι εξής: παλαιότητα, κακή κατασκευή, υπερβολική χρήση, ελλιπής συντήρηση κ.α. Η HELLASOD προσφέρει άμεση και οικονομική λύση με δυο μεθόδους:
ΑΛΛΑΓΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ "FAST TERRAIN"
Εάν η υπόβαση ενός γηπέδου είναι κατάλληλη και ο χλοοτάπητας είναι υποβαθμισμένος, μια γρήγορη αλλά ποιοτική αντικατάστασή του είναι η λύση.
ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
 • Εξειδικευμένο μηχάνημα αφαιρεί τον χλοοτάπητα μαζί με ένα στρώμα χώματος από 2-4 cm.
 • Ειδικό μηχάνημα (laser) επιπεδοποιεί την επιφάνεια εξομαλύνοντας έτσι τις "λακκούβες" ή μικρές υψομετρικές διαφορές.
 • Γίνεται αποσυμπίεση του επιπεδοποιημένου υποστρώματος.
 • Τοποθετείτε νέος χλοοτάπητας με τη μέθοδο Big slabs ή Big roll (τεμάχια χλοοτάπητα 1m πλάτος x 40m μήκος).
Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα γήπεδο (κυρίως ή προπονητικό) σε 4-5 ημέρες και στη συνέχεια υπάρχει η δυνατότητα να γίνει χρήση του αγωνιστικού χώρου σε 2-3 εβδομάδες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Λόγω της ταχύτητας και της αξιοπιστίας της μεθόδου, μπορεί να εφαρμοστεί και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, με την προυπόθεση να είναι ελεύθερο το γήπεδο για τρεις (3) αγωνιστικές.

ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ
Ο.Α.Κ.Α., Παγκρήτιο στάδιο, Γήπεδο Τούμπας (ΠΑΟΚ), Δημοτικό Περιστερίου (Ατρόμητος), Κλ. Βικελίδης (Άρης), Δημοτικό γήπεδο Ψαχνών (Ηρακλής) κ.α.


ΑΛΛΑΓΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ "SEMI-CONSTRUCTIOΝ"

Πολλά γήπεδα στη χώρα μας έχουν κατασκευαστεί πριν από αρκετά χρόνια, έχοντας παλαιωμένο, ελλιπή ή κατεστραμένο σύστημα αποστράγγισης, καθώς και κακής ποιότητας εδαφικό υπόστρωμα. Το αποτέλεσμα είναι ο χλοοτάπητας να είναι συνεχώς υποβαθμισμένος ή μισοκατεστραμένος, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο. Σ' αυτή την περίπτωση, η μέθοδος μερικής ανακατασκευής είναι η μόνη γρήγορη, οικονομική αλλά και ποιοτική λύση για τη βελτίωση του αγωνιστικού χώρου.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
 • Με χωματουργικά μηχανήματα αφαιρείται ο παλιός χλοοτάπητας μαζί με 10-15 cm χώματος.
 • Εγκαθίσταται με εξειδικευμένο μηχάνημα νέο αποστραγγιστικό δίκτυο ανάλογα με το ύψος των βροχοπτώσεων της περιοχής(υπάρχει η δυνατότητα απορροής πάνω από 20mm την ώρα).
 • Τοποθετείται στη συνέχεια νέο εδαφικό υπόστρωμααπό άμμο ειδικής κοκκομετρίας υψηλών προδιαγραφών.
 • Γίνεται επιπεδοποίηση και δημιουργία κατάλληλων κλίσεων με μηχάνημα τεχνολογίας laser.
 • Τοποθετείται νέος χλοοτάπητας

ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ

Προπονητικό κέντρο Ολυμπιακού (Ι. Ρέντης), Προπονητικό κέντρο Παιανίας, Γήπεδο Λεωφ. Αλεξάνδρας, Δημοτικό γήπεδο Αλιάρτου κ.α. 

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣπηγή πληροφοριών:www.hellasod.gr