Απορρίφθηκε η προσφυγή της Super League στο Διαιτητικό-Ποιό ήταν το σκεπτικό του διαιτητικού - LAMIARA GATE 3

Breaking

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

Απορρίφθηκε η προσφυγή της Super League στο Διαιτητικό-Ποιό ήταν το σκεπτικό του διαιτητικού


Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή της Super League κατά της ελληνικής Ομοσπονδίας και έτσι θα ισχύσει το καθεστώς του 3-1 (σ.σ. τρεις να πέσουν και μία να ανέβει) συν μπαράζ!
Η Λίγκα έχει περάσει το 3-1 (σ.σ. τρεις πέφτουν και ένας ανεβαίνει) και η ΕΠΟ είχε αποφασίσει 3-1 με μπαράζ για τον 13ο της Super League με τον 2ο της Football League για ένα έξτρα... εισιτήριο ανόδου. Πρόκειται για μία εξέλιξη που προφανώς και δικαιώνει την ΕΠΟ, που είχε αφήσει... παράθυρο για διπλό μπαράζ. Από την πρώτη στιγμή σας είχαμε επισημάνει πως ήταν εξαιρετικά δύσκολο το Διαιτητικό να αποδεχθεί την προσφυγή της Super League. Έτσι και συνέβη καθώς το απόγευμα της Τρίτης (σ.σ. όπως αναμενόταν) έγινε γνωστό πως το Διαιτητικό την απορρίπτει.
Μένει να διαπιστωθεί το ποιά θα είναι η επόμενη αντίδραση από την Διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος. Στην παρούσα φάση περιμένει το σκεπτικό της απόφασης για να δει εάν έχει κάποιο νομικό... πάτημα για επόμενη ενέργεια.
Η επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο Όργανο της ΕΠΟ όπως αναρτήθηκε στις 18.49:
Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου απέρριψε κατά πλειοψηφία την από 25.8.2018 προσφυγή της Super League κατά της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Η ΕΠΟ θυμίζουμε είχε ανακοινώσει τα εξής για τον τρόπο διεξαγωγής της Λίγκας φέτος:
Στο τέλος της περιόδου 2018-19 από τη Super League θα υποβιβαστούν τρεις (3) ομάδες στη Super League2, από την Football League θα προβιβαστεί στη νέα Super League1 απευθείας μία (1) ομάδα, ενώ θα γίνει αγώνας μπαράζ μεταξύ της 13ης ομάδας της τελικής κατάταξης της Super League και της 2ης ομάδας της Football League για μια ακόμα θέση στη νέα Super League1.


Το Διαιτητικό Δικαστήριο με ψήφους 4-1 δικαίωσε την ΕΠΟ και απέρριψε την προσφυγή της Λίγκας, τονίζοντας στο σκεπτικό του και πως τον πρώτο και τελευταίο αλλά και τον πλέον ρυθμιστικό ρόλο σε τέτοια θέματα έχει η ελληνική Ομοσπονδία.
Στο 4-1 μειοψήφησε ο Διαιτητής της Super League. Στο σκεπτικό του το Διαιτητικό Δικαστήριο για την απόρριψη της προσφυγής της Super League σημειώνει πως «τον ρυθμιστικό ρόλο και λόγο για θέματα του ποδοσφαίρου έχει η ΕΠΟ».
Από κύκλους της ΕΠΟ γίνεται λόγος για μία απόφαση - σταθμό που επιβεβαιώνει τον ρυθμιστικό και ανώτερο ρόλο της Ε.Ε. και της ΕΠΟ. Τονίζοντας πως το Διαιτητικό ξεκαθάρισε πως και με βάση το καταστατικό των ΕΠΟ / FIFA / UEFA τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τα μεγάλα ποδοσφαιρικά ζητήματα τον έχει η Ομοσπονδία. Θεωρείται δε και μία νίκη της διοίκησης Γραμμένου απέναντι στην διοίκηση Μπαταγιάννη αλλά και του Γκαγκάτση.