Μ. Χάβος: "Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης" - LAMIARA GATE 3

Breaking

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018

Μ. Χάβος: "Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης"


Διαβάστε τι δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ο Μάκης Χάβος για την έκβαση της σημερινής αναμέτρησης...

Αρχικά είπε:

Είχαμε μιλήσει καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με τα παιδιά και είχαμε ξεκαθαρίσει ότι για να έχει νόημα η μεγάλη νίκη που κάναμε μέσα στην Λάρισα έπρεπε με κάθε τρόπο να πάρουμε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς σήμερα. 

Τα παιδιά δείξανε στο πρώτο ημίχρονο ότι κατάλαβαν όλα αυτά που είπαμε και δουλέψαμε με αποτέλεσμα να κάνουμε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, να έχουμε πολλές φάσεις για γκολ, πολλές συνεργασίες από τα άκρα, παιχνίδι από τον άξονα με πολλά σουτ και να προηγηθούμε 2-0 κάνοντας το κόσμο της Λαμίας χαρούμενο τουλάχιστον με αυτό που έβλεπε μέχρι εκείνη την ώρα. 

Τα παιχνίδια όμως δεν τελειώνουν στο 45' φυσικά, τελειώνουν στο 90'. Επιστήσαμε την προσοχή στα παιδιά και δυστυχώς όμως όταν μια ομάδα κερδίζει 2-0 και δεν έχει πολλές νίκες στο background από πίσω, μοιραία τρώγοντας γρήγορα γκολ από την Λιβαδειά ήρθε πολύ μεγάλο άγχος στην ομάδα, ήρθε πίεση θέλοντας να κρατήσουμε το σκορ χάσαμε μέτρα μέσα στο γήπεδο και η εικόνα μας ήταν πάρα μα πάρα πολύ άσχημη.

Σίγουρα έχω και εγώ ευθύνη για την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, είναι ίσως η πρώτη φορά που και οι τρεις αλλαγές δεν βοήθησαν καθόλου μα καθόλου και όπως είπαμε όταν οι αλλαγές δεν βοηθάνε τα παιχνίδια τελειώνουν στο 90'. Προσπαθούμε να περάσουμε στην ομάδα ότι αυτοί που μπαίνουν πρέπει να είναι καλύτεροι από αυτούς που βγαίνουν  αλλά σήμερα δεν έγινε. Και βλέπετε ότι πάρα πολλές φορές από το άγχος και την πίεση μπορείς να κάνεις λάθη τα οποία και μπορεί να τα πληρώσεις, (δόξα το Θεό δεν το πληρώσαμε) όπου από μια κακή στιγμή, μία αδράνεια, από ένα χάσιμο της συγκέντρωσης με πάσα πίσω, να γίνει 3-3 και να πάθουμε όλοι εγκεφαλικό.

Για να μην τα μαυρίζουμε όλα εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για το πρώτο ημίχρονο, θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις μαζί με τους συνεργάτες μου και με τα παιδιά αυτή η εικόνα του 2ου ημιχρόνου να μην επαναληφθεί. Κρατάμε τα  θετικά, είναι καλό που η ομάδα έκανε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και εδραιώνεται περίπου προς την μέση της βαθμολογίας και πλέον αρχίζεις και κοιτάς τους προς τα πάνω και όχι τους προς τα κάτω.

Να ευχαριστήσω το κόσμο της Λαμίας και θέλω να πιστεύω ότι στη συνέχεια φέρνοντας τα αποτελέσματα που πρέπει θα γεμίσουν ακόμη περισσότερο το γήπεδο.


Με την ψυχολογία υπέρ της, μπορεί να κάνει την 3η σερί νίκη στο πρωτάθλημα

Κοιτάξτε, στο ποδόσφαιρο όλα τα παιχνίδια βλέπετε ότι είναι στην λεπτομέρεια, ότι μέχρι το τέλος όλα παίζονται, όλοι μας λέγαμε ότι το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ήταν καθοριστικό, θέλαμε όλοι να κερδίσουμε, ήταν το 2ο εντός. Την επόμενη αγωνιστική ο ΟΦΗ κέρδισε τον Ολυμπιακό, μια καλή ομάδα. Σήμερα έπαιξε στην Λάρισα και ήρθε 0-0. Όλα τα παιχνίδια κρίνονται στον πόντο, οι ομάδες είναι ισοδύναμες φέτος, και δημιουργείται μεγαλύτερο άγχος. Θέλω να πιστεύω όπως σας είπα και τις προηγούμενες αγωνιστικές παρόλο που δεν είχα τη νίκη, έχω εμπιστοσύνη στο υλικό, δουλεύουμε πάρα πολύ καλά και οπωσδήποτε θα δούμε το ματς στα Γιάννενα (βεβαίως έχουμε και το παιχνίδι  κυπέλλου την Τρίτη, να παίξουν και κάποια παιδιά να πάρουν ρυθμό ). Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και σίγουρα η 2η συνεχόμενη νίκη θα δώσει ακόμη περισσότερη ώθηση ειδικά στα παιδιά.


Τι έχει αλλάξει ο ίδιος και η ομάδα δεν χάνει στα τελευταία 5 παιχνίδια

Όπως σας είπα από την αρχή, ο Χάβος θέλει να βάλει την δική του ταυτότητα και φιλοσοφία. Εμένα οι αρχές μου στο ποδόσφαιρο είναι πρώτα να κρατήσεις το μηδέν, που για να το κάνεις πρέπει να παίξεις επιθετικό ποδόσφαιρο, το να κάτσεις πίσω για εμένα είναι δύσκολο πλέον γιατί μία-δύο-τρεις θα χάσεις, αλλά αν παίξεις επιθετικό ποδόσφαιρο όπως θέλουμε να παίζουμε, κρύβει περισσότερους κινδύνους, γιατί είναι πιο σημαντικοί οι παίκτς που είναι πίσω από την μπάλα και όχι αυτοί που είναι μπροστα. Βάζουμε κάποια στοιχεία, το πρώτο που βάλαμε ήταν να αλλάξουμε τον σχηματισμό. Βάζουμε στοιχεία και στο κομμάτι της κατοχής και είναι σημαντικό οι παίκτες να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικοί στα τελευταία 16 μέτρα. Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να έχει τελειώσει πιο γρήγορα που δύσκολα θα γυρνούσε αλλά βλέπετε ότι ακόμα μοιραία υπάρχει ο φόβος στην αποτελεσματικότητα της ομάδας. Σίγουρα και το ψυχολογικό έχει παίξει ρόλο, σίγουρα και οι παίκτες με την αλλαγή προπονητή σφίγγει ο κλοιός προς αυτούς. Εγώ θέλω να αφήσω κάτι πίσω μου, στην Λαμία, αλλά και η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία μέρα! Θέλει υπομονή και πρώτα από εμένα.

Αν επηρέασε η αλαγή του Μπλάζιτς:

Πάρα πολύ. Ο Μπλάζιτς είναι ένας κομβικός παίκτης για την ομάδα, σημείο αναφοράς για την Λαμία. Μπορεί και στην Λάρισα να μην ήταν ο Μπλάζιτς των προηγούμενων παιχνιδιών, σήμερα μπορεί να μην ήταν ο καλύτερς παίκτης του γηπέδου αλλά βλέπετε ότι είναι μια τεράστια προσωπικότητα, μια τεράστια οντότητα μέσα στην ομάδα, αρχίζει και καταλαβαίνει τι ζητάω εγώ από τη θέση του αμυντικού χαφ, μας βοηθάει πάρα πολύ και ήταν σε ένα σημείο που τον χρειαζόμασταν και δεν είχαμε στόχο να κάνουμε αλλαγή στον άξονα.

Για την αρνητική παράδοση με την Λιβαδειά που έσπασε: 

Με την Λιβαδειά συμβαίνει κάτι παράξενο. Αυτή η ομάδα νομίζω ότι με κυνηγάει. Ανέκαθεν. Και στις προηγούμενες ομάδες που ήμουν πολλές φορές με δυσκόλεψε. Ακόμη και πέρυσι στο Αγρίνιο είχαμε 24 τελικές και ο Λεβαδειακός 1 και χάσαμε το παιχνίδι. Κάποια στιγμή εκεί στις καθυστερήσεις ο Θεός του ποδοσφαίρου χρωστούσε κάτι σε εμένα απέναντι στην Λιβαδειά. Ενώ είναι μια συμπαθητική ομάδα.


Αν έχει εικόνα για τον τραυματισμό του Μπλάζιτς:

Πολύ σημαντική η ερώτηση που μου κάνετε. Του γύρισε το γόνατο και ευελπιστούμε ότι είναι ο σύνδεσμος. Αν είναι ο σύνδεσμος και έχει πάθει διάταση 1ου βαθμού θέλω να πιστεύω ότι θα το προλάβει το παιχνίδι με τα Γιάννενα.


Απομαγνητοφώνηση: Νίκος Μώκος