ΠΑΣ Λαμία και στο Subbuteo! (pics) - LAMIARA GATE 3

Breaking

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΣ Λαμία και στο Subbuteo! (pics)
Πολλοί πέρασαν μέρες ολόκληρες παίζοντας με αυτό στο παρελθόν, για άλλους το πιθανότερο είναι να είναι άγνωστο. Το subbuteo όμως επέστρεψε και τα νέα για τους φίλους της Λαμίας είναι ευχάριστα.


Ένας φίλος της ομάδας μας, που αγαπά τόσο την Λαμία όσο και το συγκεκριμένο "επιτραπέζιο" παιχνίδι, δημιούργησε (πιθανότατα τα προηγούμενα χρόνια αν κρίνουμε από τις εμφανίσεις της ομάδας που σχεδίασε) τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Λαμία προκειμένου το παιχνίδι να γίνει πιο διασκεδαστικό.

Βέβαια οι περισσότεροι θα ασχολούνται με το Pro, το οποίο είναι πιο διαδεδομένο στις νέες γενιές και στο οποίο υπάρχουν κάθε χρόνο ειδικές εκδόσεις με ελληνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων φυσικά και η Λαμία.


Τι είναι το subbuteo


 


Το Subbuteo είναι ένα σύνολο από επιτραπέζια παιχνίδια προσομοίωσης ομαδικών αθλημάτων όπως το ποδόσφαιρο, κρίκετ, ράγκμπι και χόκεϊ. Το όνομα είναι πιο στενά συνδεδεμένο με το άθλημα του ποδοσφαίρου και για πολλά χρόνια κυκλοφορούσε στο εμπόριο ως παιχνίδι προσομοίωση του ποδοσφαίρου. 

Το όνομα «Subbuteo» προέρχεται από τη νεο-λατινική επιστημονική ονομασία Falco subbuteo (αρπακτικό πτηνό, είναι κοινώς γνωστό ως Eurasian Hobby) και δόθηκε στο παιχνίδι, όταν δε χορηγήθηκε εμπορικό σήμα στο δημιουργό του Peter Adolph (1916-1994) για να ονομάσει το παιχνίδι «χόμπι».