Aποφασίζει ο Παναθηναϊκος / Τι προβλέπει ο ΚΑΠ / Ανακοίνωση της Παναθναϊκής Συμμαχίας - LAMIARA GATE 3

Breaking

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019

Aποφασίζει ο Παναθηναϊκος / Τι προβλέπει ο ΚΑΠ / Ανακοίνωση της Παναθναϊκής ΣυμμαχίαςΕντός της ημέρας αναμένεται η οριστική απόφαση του Παναθηναϊκού στο αν τελικώς θα κατατεθεί ένσταση για την τέταρτη αλλαγή στον επαναληπτικό με τη Λαμία.

Ζήτημα έχει προκύψει αναφορικά με το λάθος του Τάσου Παπαπέτρου στον επαναληπτικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Λαμία για το Κύπελλο Ελλάδος να μην επιτρέψει στους δύο προπονητές να κάνουν τέταρτη αλλαγή παρά το ότι έχει αλλάξει ο κανονισμός και η ΕΠΟ έχει εναρμονίσει τον κώδικά της με αυτό.

Στον Παναθηναϊκό έχουν δικαίωμα να καταθέσουν ένσταση και υπάρχει πιθανότητα επανάληψης της παράτασης. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει οριστική απόφαση στο πράσινο στρατόπεδο αναφορικά με το αν θα προχωρήσουν στην ένσταση ή όχι και βρίσκονται σε διαδικασία εξέτασης όλων των δεδομένων.

Η λογική λέει πως δύσκολα θα λάβουν την απόφαση να προχωρήσουν σε ένσταση, ωστόσο, ακόμα τίποτα δεν είναι βέβαιο και εντός της ημέρας αναμένονται τα νεότερα.


Τι προβλέπει ο ΚΑΠ


Τη Δευτέρα (28/1) λήγει η προθεσμία για ένσταση στον συγκεκριμένο αγώνα. Το SDNA αποκαλύπτει.

Εννέα λόγους ένστασης, αποκλειστικά από τις δύο ομάδες, περιλαμβάνει ο ΚΑΠ και συγκεκριμένα το άρθρο 23, και μία αφορά τον αγώνα Κυπέλλου, Παναθηναϊκός – Λαμία την Πέμπτη (24/1), όπου ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου, δεν άφησε τις δύο ομάδες να κάνουν τέταρτη αλλαγή στην παράταση.

Για το συγκεκριμένο θέμα η ΕΠΟ «άδειασε» με ανακοίνωση της τον διεθνή ρέφερι που αναμένεται να τιμωρηθεί.

Συγκεκριμένα στην παράγραφο δ, προβλέπεται ένσταση «για εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή διατάξεων από το διαιτητή που σχετίζονται με τη συμπλήρωση των ομάδων, μετά την έναρξη του αγώνα».

Το ίδιο άρθρο στην παράγραφο 4, σημειώνει ότι η ένσταση πρέπει να γίνει μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έγινε το παιχνίδι, η οποία δεν υπολογίζεται. Μέχρι τη Δευτέρα 28/1 δηλαδή. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Όπως σημειώνεται στον ΚΑΠ, οι ενστάσεις «υποβάλλονται στη διοργανώτρια, με υπόμνημα στο οποίο να αναφέρονται συγκεκριμένα οι λόγοι υποβολής τους και με συστημένη επιστολή ή με αποδεικτικό επίδοσης, μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έγινε ο αγώνας, η οποία δεν υπολογίζεται. Κατατίθενται στο πρωτόκολλο της οικείας επαγγελματικής ένωσης υποχρεωτικά. Όλες οι παραπάνω ενστάσεις που αποστέλλονται στη διοργανώτρια με συστημένη επιστολή, διαβιβάζονται υποχρεωτικά επί ποινής απαραδέκτου και μέσω FAX εντός της αναφερόμενης προθεσμίας. Ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να αναφέρει –εφ’ όσον προσκληθεί για το σκοπό αυτό από τη διοργανώτρια του αγώνα- τις παρατηρήσεις του με έκθεσή του, σχετικά με την ένσταση, μέσα σε 48 ώρες από την πρόσκλησή του.

Οι εννέα λόγοι ένστασης είναι:

α. Για αντικανονικότητα του γηπέδου.

β. Για παράβαση διατάξεων του άρθρου 12 του παρόντος Κανονισμού, σχετικά με τον ορισμό διαιτητών ή βοηθών διαιτητών ή την αντικατάσταση των ορισθέντων.

γ. Για αντικανονική διακοπή αγώνα, που οφείλεται σε αναιτιολόγητη και αντίθετη με τους Κανονισμούς, απόφαση του διαιτητή.

δ. για εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή διατάξεων από το διαιτητή που σχετίζονται με τη συμπλήρωση των ομάδων, μετά την έναρξη του αγώνα».

ε. Για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή που, υποχρεωτικά, πρέπει να κατονομάζεται. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να αναφέρονται οι συγκεκριμένοι λόγοι στους οποίους στηρίζεται η ένσταση. Η ένσταση αυτή μπορεί να στρέφεται κατά οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή, τακτικού ή αναπληρωματικού, ο οποίος αγωνίστηκε, από τους αναγραφόμενους στο Φ.Α.

στ. Για πλαστοπροσωπία ποδοσφαιριστή, που πρέπει υποχρεωτικά να κατονομάζεται.

Ζ. Για παράλειψη παρουσίας ιατρού για την διεξαγωγή του αγώνα.

Η. Για παράβαση του άρθρου 29 παρ. 1 ε΄ του παρόντος (μετάδοση αγώνα χωρίς άδεια για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα)

Θ. Κατά του κύρους του αγώνα ο οποίος τελέστηκε μη νόμιμα και κατά παράβαση διάταξης του Κ.Α.Π. ή εγκεκριμένης προκήρυξης, στην οποία διάταξη, όμως, θα πρέπει ρητά να αναφέρεται ως κύρωση ότι ενδεχόμενη παράβαση της συνιστά αντικανονική διεξαγωγή του αγώνα και χορηγεί την δυνατότητα υποβολής της σχετικής ενστάσεως.Παναθηναϊκή Συμμαχία: «Να καταθέσει άμεσα την ένσταση η ΠΑΕ, χωρίς περιττές "ευγένειες" και "fair play"»


Η Παναθηναϊκή Συμμαχία με ανακοίνωσή της καλεί την ΠΑΕ να καταθέσει άμεσα ένσταση για την τέταρτη αλλαγή στο ματς με τη Λαμία, «χωρίς περιττές "ευγένειες" και "fair play"», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, η Παναθηναϊκή Συμμαχία υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της πως «η οποιαδήποτε ολιγωρία θα ισοδυναμεί με ηθελημένο έγκλημα σε βάρος της ποδοσφαιρικής ομάδας μας και σε βάρος της προσπάθειας των παικτών και του προπονητή μας»

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η άρνηση του διαιτητή Παπαπέτρου λόγω άγνοιας (; ) των κανονισμών να επιτρέψει 4η αλλαγή στην παράταση δημιουργεί τη δυνατότητα επανάληψης του αγώνα με τη Λαμία, με την προϋπόθεση ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα καταθέσει σχετική ένσταση. Η δική μας θέση είναι η εφαρμογή των κανονισμών για όλους και η ισονομία και όχι η επιλεκτική εφαρμογή τους σε βάρος μόνο του Παναθηναϊκού, όπως γίνεται τα τελευταία 20 χρόνια. Για το λόγο αυτό καλούμε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να καταθέσει άμεσα την ένσταση, χωρίς περιττές "ευγένειες" και "fair play", τα οποία όλως περιέργως ενεργοποιούνται μόνο όταν είναι να λειτουργήσουν σε βάρος της ομάδας και ουδέποτε όταν είναι να την ωφελήσουν. 

Η οποιαδήποτε ολιγωρία θα ισοδυναμεί με ηθελημένο έγκλημα σε βάρος της ποδοσφαιρικής ομάδας μας και σε βάρος της προσπάθειας των παικτών και του προπονητή μας. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΓΟΥΛΟ, όπως επανειλημμένα γίνεται ως τώρα».

πηγή:sdna