Διχασμένοι οι διαιτητές ενημερώθηκαν και αποφασίζουν για την αποχή - LAMIARA GATE 3

Breaking

Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019

Διχασμένοι οι διαιτητές ενημερώθηκαν και αποφασίζουν για την αποχή
Οι εκπρόσωποι των διαιτητών ενημέρωσαν με e-mail τους συναδέλφους τους
για τη συνάντηση στην ΕΠΟ, έκαναν λόγο για «θετικό» κλίμα και καλούνται να αποφασίσουν σχετικά με την αποχή τους από την αγωνιστική δραστηριότητα.
Η συνάντηση που έγινε στην ΕΠΟ μεταξύ των Παπαπέτρου, Παπαδόπουλου, Κωσταρά και Δημητριάδη, της ομοσπονδίας, της ΚΕΔ, της Superleague, του υφυπουργού Αθλητισμού και του ταξίαρχου της Αστυνομίας ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (04/01) και πλέον καλούνται οι διαιτητές να αποφασίσουν για την άρση της αποχής τους ή όχι, με το κλίμα πάντως να είναι θετικό για επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Μέσω e-mail οι εκπρόσωποί τους στη συνάντηση ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους σχετικά με όσα ακούστηκαν από κάθε πλευρά και για το ότι έχουν διορία ως τις 17:30 σήμερα Παρασκευή, ώστε να ψηφίσουν και να καταλήξουν σε απόφαση.
Στις 18:30 τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μετά το πέρας της συνάντησης που είχε η αντιπροσωπεία των διαιτητών με τους αρμόδιους φορείς (Πρόεδρος ΕΠΟ Υφυπουργός, Πρόεδρος SL, Εκπρόσωπος UEFA FIFA ΚΕΔ , αστυνομία) έχουμε να σας μεταφέρουμε τα εξής 
Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το κλίμα της συνάντησης το οποίο από την πλευρά της ΕΠΟ ήταν θετικό αναφέροντας μας μια σειρά δεσμεύσεων όπου θα τα αναλύσουμε παρακάτω.
Από την πλευρά της FIFA ΚΕΔ υπάρχει ο ίδιος προβληματισμός με εμάς και η διάθεση επίλυση λύσεων με προτάσεις.
Από την πλευρά της κυβέρνησης και από την μεριά του υφυπουργού μας δεσμεύτηκε την κάθε βοήθεια σε οποιοδήποτε πρόβλημα μέσω της ΚΕΔ.
Από πλευράς SL το κλίμα δεν ήταν υποστηρικτικό όπως από τους άλλους φορείς
Αναλυτικά
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεσμεύτηκε για: 
 • Αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα σχετικά με τις δυσμενείς δηλώσεις κατά της διαιτησίας.
 • Πρόστιμα και ποινές από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού ανεξάρτητα από τις πειθαρχικές ποινές που θα επιβληθούν από την ΕΠΟ με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή (πρόταση υφυπουργού ).
 • Πρόταση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αστυνομίας για ίδρυση άτυπου οργάνου πρόληψης και αποφυγής φαινομένου βίας. Άμεση διαλεύκανση των υποθέσεων μέσω του ανώτατου κλιμακίου αντιμετώπισης αθλητικής βίας της αστυνομίας.
 • Παρουσία προέδρου της ΕΠΟ και απεσταλμένου της FIFA UEFA στο επόμενο ΔΣ της SL με σκοπό την εκτόνωση του αρνητικού κλίματος απέναντι στους Έλληνες διαιτητές.
 • Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μας διεμήνυσε ότι στηρίζει τους Έλληνες διαιτητές και είναι ο μόνος αρμόδιος μαζί με την ΚΕΔ για την έλευση η μη ξένων διαιτητών.
 • Παρότρυνση προς τους διαιτητές να καταγράφουν οτιδήποτε υποπίπτει στην αντίληψη τους με σκοπό την άμεση αυστηρή επιβολή ποινών.
 • Πρόταση μέσω απεσταλμένου της FIFA να παρέχει τεχνογνωσία από άλλες χώρες όπως Αγγλία και επανεξέταση εφαρμογής πειθαρχικού κώδικα.
Από την πλευρά της SL δεν έγινε πρόταση με σκοπό την εκτόνωση του ήδη τεταμένου κλίματος και αρκέστηκε να ακούσει τις προτάσεις των υπολοίπων.
Η αντιπροσωπεία των διαιτητών μετέφερε τα εξής.
 • Τη δυσαρέσκεια του σώματος για τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της SL.
 • Ζήτησε την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του πειθαρχικού κώδικα περί δυσμενών κρίσεων και αυστηροποίηση των ποινών.
 • Προσπάθεια επιβολής νόμου Κοντονή και αυστηρός έλεγχος δημοσιευμάτων ΜΜΕ που υποκινούν τη βία.
 • Ζητήσαμε από την SL να ρίξει τους τόνους με σκοπό να συνεχιστεί ομαλά το πρωτάθλημα.
 • Ενημερώσαμε τον προβληματισμό μας για τα οικονομικά θέματα (εργόσημο FL) τα οποία θα συζητηθούν στο επόμενο σεμινάριο με ΚΕΔ/ΕΠΟ.
 • Κλείνοντας ενημερώσαμε σε περίπτωση άρσης της αποχής το σώμα θα επανεξετάσει την στάση του σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω δεσμεύσεων.
Αφού λάβετε υπόψη τα παραπάνω θα κληθείτε σε επόμενο email να ψηφίσετε για την άρση η μη της αποχής.
Η ψηφοφορία λήγει στις 17:30 οποιαδήποτε ψήφος πέραν του χρονικού ορίου θα προσμετρηθεί υπέρ της πλειοψηφίας των ψήφων».

Πηγή:Gazzetta.gr