Ο Μπαράλες, ο Μπλάνκο και ο... Σολδάνο - LAMIARA GATE 3

Breaking

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2019

Ο Μπαράλες, ο Μπλάνκο και ο... ΣολδάνοΜε αφορμή τη μεταγραφή του Σολδάνο στον Ολυμπιακό από την Ουνιόν Σάντα Φε το sport-fm και ο Κώστας Νικολακόπουλος συγκρίνει τρεις Αργεντινούς επιθετικούς που πέρασαν και αγωνίζονται ακόμα στην Ελλάδα. Τελευταίος Αργεντίνος σέντερ φορ που ήρθε σε μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα απευθείας από την πατρίδα του και έπιασε αμέσως ήταν ο Ίσμαελ Μπλάνκο στην ΑΕΚ. Μάλιστα οι περίπτωση του Σολδάνο έχει ομοιότητες με εκείνη του Μπλάνκο! 

• Πρώτον, ήρθαν στην Ελλάδα στην ίδια ηλικία-στα 24 προς 25 χρόνια τους. 

• Δεύτερον, ήταν η πρώτη τους μεταγραφή στην Ευρώπη-για την ακρίβεια η πρώτη φορά που έβγαιναν εκτός Αργεντινής, με εξαίρεση ένα εξάμηνο του Μπλάνκο στη γειτονική Παραγουάη. 

• Τρίτον, προέρχονταν από την ίδια πόλη, την Σάντα Φε. Απλά ο Μπλάνκο έπαιζε στην Κολόν κι ο Σολδάνο στην Ουνιόν! 

• Από εκεί και πέρα… 

• Ο Μπλάνκο στα τέσσερα χρόνια του στην Α΄κατηγορία της Αργεντινής, ποτέ δεν είχε κάνει τη διαφορά. Συνολικά είχε από τα 20 έως τα 24 χρόνια του 16 γκολ σε 74 συμμετοχές. Μία σεζόν ξεχώρισε, πριν έρθει στην ΑΕΚ, παίζοντας στη Β΄κατηγορία με την Ολίμπο, την άλλη ομάδα του στην πατρίδα του, όταν κι είχε κάνει 28 γκολ σε 38 παιχνίδια. 

• Ο Σολδάνο και στα τέσσερα-πέντε χρόνια του στην Α΄κατηγορία της Αργεντινής έπαιξε σε μία ομάδα, την Ουνιόν, με την οποία σκόραρε 22 φορές σε 89 συμμετοχές. Μία σεζόν κι αυτός ξεχώρισε, την περασμένη (2071-18), όταν και σημείωσε 11 γκολ σε 27 παιχνίδια. 

• Μία διαφορά τους; Ο Μπλάνκο είχε έρθει καλοκαίρι (Αύγουστο του 2017), κάτι που ίσως τον βοήθησε να προσαρμοστεί πιο εύκολα. να θυμίσω ότι η πρώτη του κιόλας σεζόν στην Ελλάδα ήταν η καλύτερη με 20 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ και τη δεύτερη πήγε καλά, με 17, για να μείνει στα εννιά γκολ τόσο στην τρίτη, όσο και στην τέταρτη χρονιά του στην ελληνική Λίγκα.

• Ο Μπλάνκο ήταν πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα και τις δύο πρώτες του σεζόν. Ένας δεύτερος Αργεντίνος σέντερ φορ που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ο Τζερόνιμο Μπαράλες και δη με τον Αστέρα Τρίπολης! 

• Ο Μπαράλες είχε έρθει στην Ελλάδα στα 26 προς 27 χρόνια του, το καλοκαίρι του 2013 και μετά από μία αναγνωριστική» σεζόν με οκτώ γκολ, στη δεύτερη σεζόν του σημείωσε 17 γκολ στο πρωτάθλημα κι ήταν πρώτος σκόρερ, ξεπερνώντας τον Μήτρογλου. 

• Ο νυν επιθετικός της Λαμίας είχε επίσης παίξει σε ομάδα της Σάντα Φε, στην Ουνιόν κι αυτός! Αλλά την μοναδική του καλή σεζόν στην Αργεντινή την είχε κάνει όπως ο Μπλάνκο στη Β’ κατηγορία, πετυχαίνοντας 12 γκολ με την Ουρακάν ακριβώς πριν τον ερχομό του στην Ελλάδα. 

Με τη διαφορά ότι ο Μπαράλες είχε ξαναέρθει, στα 22 του, μία φορά στην Ευρώπη, στην Ισπανία, παίζοντας στη Β΄κατηγορία με τη Ρεκρεατίβο Ουέλβα, ενώ αργότερα πήγε και στη Χιλή για έξι μήνες.

Πηγή: sport-fm.gr