Να τριτώσει το καλό, ή τρίτη και φαρμακερή; - LAMIARA GATE 3

Breaking

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019

Να τριτώσει το καλό, ή τρίτη και φαρμακερή;Να λοιπόν που η μοίρα είχε κάτι εκλεκτό για την Λαμία σήμερα. Για μια Λαμία η οποία φέτος έχει γράψει ιστορία και έχει μπροστά της μια μεγάλη πρόκλιση. Το σίγουρο είναι πως δεν έχει τίποτα να χάσει!

Το ΄χουμε χιλογράψει από το πρωί, όχι μόνο εμείς αλλά όλα τα σαιτ, πως σαν σήμερα 47 χρόνια πριν η Λαμία άφηνε έξω την ΑΕΚ από το Κύπελλο.

Σήμερα λοιπόν η μοίρα έφερε στο δρόμο της Λαμίας την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι-ραντεβού με την ιστορία που η Λαμία, μόνο να κερδίσει έχει.

Και αυτό γιατί και να αποκλειστεί, μόνο και μόνο που έφτασε ως εδώ αποκλείοντας Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό είναι κατόρθωμα.

Όμως θα είναι κέρδος να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στον Τελικό, θα είναι κέρδος να γίνει η πρώτη ομάδα που αποκλείει τρεις μεγάλες ομάδες εκτός, θα είναι κέρδος για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Θα είναι κρίμα, να μην ολοκληρώσει τον θρίαμβο, αλλά στο τέλος αυτού του ταξιδιού, αυτό που όλοι θα θυμούνται είναι η συμμετοχή στα ημιτελικά.

Επτά φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν ΑΕΚ και Λαμία για το θεσμό του Κυπέλλου. Οι δύο ομάδες μετρούν από δύο προκρίσεις στα νοκ άουτ, ενώ τα άλλα τρία παιχνίδια ήταν στα πλαίσια της φάσης των ομίλων.

Είναι η πρώτη φορά που θα τεθούν αντιμέτωπες σε διπλούς αγώνες στο Κύπελλο και αυτό που μένει να δούμε είναι αν αυτή η τρίτη φορά στα νοκ-αουτ παιχνίδια θα είναι και η τυχερή ή η φαρμακερή.

Αναλυτικά:

1968-69
Φάση των 32, ΑΕΚ - Λαμία 5-0

1970-71
Φάση των 32, Λαμία - ΑΕΚ 1-4

1971-72
Φάση των 16, Λαμία - ΑΕΚ 1-0 στην παράταση

1984-85
Α γύρος, Λαμία - ΑΕΚ 1-0

2016/17
Φάση ομίλων, Λαμία – ΑΕΚ 0-0

2017/18
Φάση ομίλων, ΑΕΚ – Λαμία 2-0

2018/19
Φάση ομίλων, ΑΕΚ – Λαμία 2-1


ΥΓ. Η ΠΑΕ έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ζητήσει από τώρα θύρα στο ΟΑΚΑ. Στο ραντεβού με την ιστορία στο οποίο είμαι σίγουρος πως πολλοί θα θέλουν να είναι εκεί.