O Χούμπελ που καραδοκεί,η επιστολή της Σαμούρα και το Grexit που υπάρχει ακόμα ως επιλογή ! - LAMIARA GATE 3

Breaking

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

O Χούμπελ που καραδοκεί,η επιστολή της Σαμούρα και το Grexit που υπάρχει ακόμα ως επιλογή !O επικεφαλής παρακολούθησης της ΕΠΟ από UEFA και FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ απαίτησε να απομακρυνθεί ο Βασίλης Γκαγκάτσης από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Super League.

Στο ΔΣ της ΕΠΟ το μεσημέρι της Τρίτης (9/4) έδωσε το «παρών» και ο Χέρμπερτ Χούμπελ με τον επικεφαλής παρακολούθησης των UEFA και FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο να ζητάει την αποχώρηση του Βασίλη Γκαγκάτση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Super League. 
Ο Χούμπελ έφερε προ τον ευθυνών τους τη Super League και την ΕΠΟ για το θέμα αυτό και κατέστησε σαφές ότι ήδη θα έπρεπε να είχε απομακρυνθεί. Επίσης ο Χούμπελ εμφανίστηκε προβληματισμένος για το θέμα της βίας, λέγοντας ότι δεν έχουν δοθεί οι απαιτούμενες λύσεις και πως θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει επίλυση του ζητήματος αυτού.
Να θυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε στείλει σχετική επιστολή για την έκπτωση του Βασίλη Γκαγκάτση από τη θέση του διευθύνοντας συμβούλου, κάτι όμως που είχε απορριφθεί από τις ομάδες της Λίγκας έπειτα από ψηφοφορία που είχε διεξαχθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του ΔΣ, υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση του προεδρείου της ΕΠΟ με εκπροσώπους της Λίγκας λόγω του ότι έριξαν λευκή ψήφο για ένα θέμα οικονομικού απολογισμού. Συγκεκριμένα τους ζητήθηκε ο λόγος, με τους εκπροσώπους της Λίγκας να απαντούν ότι ήταν απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η επιστολή της Σαμόυρα...


Η Γ.Γ. της FIFA, Φάτμα Σαμούρα, έστειλε επιστολή στο Δ.Σ. της ΕΠΟ σημειώνοντας πως βασικά θέματα όπως το VAR και η βία δεν έχουν αντιμετωπιστεί σωστά και ότι θα ληφθούν και άλλα μέτρα από τις διεθνείς Ομοσπονδίες.
Στην επιστολή που απέστειλε η Σαμούρα εκ μέρους της FIFA καταγράφει ότι υπήρξε πρόοδος σε σχέση με πέρυσι αλλά «θέματα όπως η επικοινωνία και ο τρόπος που βγαίνει προς τα έξω η εικόνα του ποδοσφαίρου, το VAR, η αντιμετώπιση του προβλήματος της βίας, το Match fixing και η δομή της ΕΠΟ δεν λειτουργούν ικανοποιητικά. Θα εξετάσουμε την λήψη περαιτέρω μέτρων».
Ουσιαστικά αυτό είναι σαν ένα ηχηρό... καμπανάκι προς την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά καθώς γίνεται λόγος για εισήγηση και λήψη περαιτέρω και νέων μέτρων. 
Φυσικά δεν μπορούμε να μιλάμε για GREXIT και τόσο μεγάλο κίνδυνο αλλά η Φάτμα Σαμούρα ουσιαστικά θέτει βασικά ζητήματα που δεν έχουν λυθεί από... πέρυσι! Και φυσικά είναι ένα ηχηρό... μήνυμα για άμεσες αλλαγές αλλιώς θα υπάρξουν προβλήματα ή και κυρώσεις. Εκτός αυτού ο Χούμπελ - όπως σημειώσαμε και νωρίτερα - στάθηκε και στο ζήτημα του Γκαγκάτση και στο θέμα της βίας για να γίνει ο εξής διάλογος κυρίως με τον Μπαταγιάννη από την Super League:

Χούμπελ: Εδώ (σ.σ. με το θέμα Γκαγκάτση) υπάρχει σοβαρό θέμα νομιμότητας. Δεν θα έπρεπε να είναι καν εκεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος και υπάρχουν σοβαρές ευθύνες.
Μπαταγιάννης: Εγώ είχα άλλη άποψη για το θέμα. Η πλειοψηφία όμως αποφάσισε να μην γίνει διαπιστωτική πράξη.
Χούμπελ: Έχετε μεγάλο πρόβλημα με τη βία. Πρέπει εσείς οι ομάδες να δείτε και να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Να βρίσκετε και να αποκλείετε τους ενόχους από τα γήπεδα. Να τους απομονώνετε και να μην τα περιμένετε όλα από το κράτος. 
Μπαταγιάννης: Σε όλη την χρονιά σοβαρά επεισόδια είχαμε μόνο στο ΟΑΚΑ. Είναι επεισόδια που σχετίζονται με άλλα θέματα και όχι με την ουσία του ποδοσφαίρου. Όπως και όποτε θέλετε (σ.σ. Χούμπελ) να έρθετε στο Δ.Σ. (σ.σ. της Λίγκας) να τα συζητήσουμε όλα και να τα δούμε.

Το GREXIT υπάρχει ακόμα ως επιλογή στο τραπέζι...»

Μετά και την σκληρή επιστολή της Φάτμα Σαμούρα που διαβιβάστηκε και διαβάστηκε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ. Ο Αυστριακός - που είχε εισηγηθεί πέρυσι GREXIT - πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι ανέφερε δύο φορές την λέξη GREXIT μέσα στο διοικητικό συμβούλιο!

«Το GREXIT υπάρχει ακόμα ως επιλογή στο τραπέζι... Δεν έχει φύγει ως επιλογή να ξέρετε», τόνιζε σχετικά ο Χούμπελ. Προφανώς τέτοια απόφαση δεν υφίσταται (σ.σ. τουλάχιστον αυτήν την στιγμή) αλλά σίγουρα το κλίμα δεν είναι καλό...