ΕΠΟ: Καταργείται η αφαίρεση βαθμών για επεισόδια / Μονός τελικός χωρίς ομίλους στο Κύπελλο - LAMIARA GATE 3

Breaking

Τρίτη, 28 Μαΐου 2019

ΕΠΟ: Καταργείται η αφαίρεση βαθμών για επεισόδια / Μονός τελικός χωρίς ομίλους στο Κύπελλο



Αλλάζουν τα δεδομένα στο... ποινολόγιο των ομάδων καθώς από τη νέα αγωνιστική περίοδο δεν θα υπάρχει αφαίρεση βαθμών ως τιμωρία για επεισόδια σε αγώνες SL ή Κυπέλλου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το θέμα αυτό συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Παρότι το ζήτημα της δομής της νέας Super League 1 μετατέθηκε για να συζητηθεί με τις υπόλοιπες προκυρήξεις, υπήρξε κουβέντα για τον πειθαρχικό κώδικα και το κανονιστικό πλαίσιο της νέας χρονιάς.

Μάλιστα το πιο σημαντικό που προκύπτει είναι ότι καταργείται ως ποινή η αφαίρεση βαθμών για επεισόδια σε αναμετρήσεις SL ή Κυπέλλου. Επίσης η FL είχε στείλει ένα σχετικό έγγραφο για την αδειοδότηση και την επιτήρηση των ομάδων, όμως δεν μπήκε ως θέμα στην ατζέντα της συζήτησης.

Κύπελλο: Απόφαση για μονό τελικό και χωρίς ομίλους

Από εκεί και έπειτα, η απόφαση για την τελική εισήγηση της μορφής του Κυπέλλου Ελλάδας για τη νέα χρονιά είναι με κατάργηση ομίλων αλλά και με μονό τελικό.
Μέχρι την φάση των "16" θα είναι μονοί αγώνες και μετά διπλοί στο Κύπελλο της νέας σεζόν. Επίσης ο τελικός θα είναι μονός και όχι διπλός, όπως ήταν η άλλη εναλλακτική που είχε πέσει στο τραπέζι. Θυμίζουμε πως η Super League επιζητούσε την κατάργηση των ομίλων.