«ΝΑΙ» της Κυβέρνησης για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ, SL1 και SL2 στην ΕΡΤ! - LAMIARA GATE 3

Breaking

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019

«ΝΑΙ» της Κυβέρνησης για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ, SL1 και SL2 στην ΕΡΤ!Πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου που αποφάσισε σε ευρεία σύσκεψη σήμερα να υιοθετήσει η ΕΡΤ τις προσφορές των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ, SL1 και SL 2. Μετά τις εκλογές οι εγκρίσεις και υπογραφές.

Tο Μέγαρο Μαξίμου άναψε το πράσινο φως και όλα δείχνουν ότι απομένουν οι εγκρίσεις από το ΔΣ της ΕΡΤ και οι υπογραφές σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ! Κάτι που σημαίνει ότι αν προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο, από τις μεγάλες ομάδες στη συνδρομητική τηλεόραση μένει μόνο ο Ολυμπιακός...

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ως οι τελευταίοι δύο πρωταθλητές Ελλάδος έχουν προσφορές ύψους από 7,5 εκατ ευρώ ετησίως. Ωστόσο μένει να αποσαφηνιστεί τι θα συμβεί στην περίπτωση της ΑΕΚ καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο με την NOVA, που προφανώς θα διακοπεί ώστε να λάβει την προσφορά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Παράλληλα, στο πακέτο της ΕΡΤ περιλαμβάνονται και οι εντός έδρας αγώνες του ΟΦΗ, όπως και της Super League 1 και 2 καλύπτοντας τις απαιτήσεις τους.

Το καθοριστικό στην ενημέρωση που ακολουθεί, είναι ότι το πράσινο φως άναψαν τα υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, κάτι που σημαίνει ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ μπορεί απρόσκοπτα μετά τη διεξαγωγή των εκλογών να προχωρήσει στην έγκριση του τιμήματος και την υπογραφή των συμβολαίων με τις τρεις ΠΑΕ και τη διοργανώτρια αρχή της SL1 και 2.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα βεβαίως, η ΕΡΤ γίνεται η απόλυτη κυρίαρχη στην τηλεοπτική αγορά του ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νικόλαος Παππάς, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της Super League 1 και Super League 2. Η ΕΡΤ προσφέρει στο ελληνικό κοινό δωρεάν πρόσβαση στο λαοφιλέστερο αθλητικό προϊόν. Μετά μάλιστα την αναδιάρθρωση των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων και την εισαγωγή αγώνων play off και play on, το πρωτάθλημα της Super League 1 αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αθλητικό και τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Στη συνάντηση εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της Super League 2. Επίσης, αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση. Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ, σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες.


Πηγή:sdna