Στον αέρα τα τηλεοπτικά / Επιπλέον έξοδα η Λαμία για το VAR - LAMIARA GATE 3

Breaking

Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019

Στον αέρα τα τηλεοπτικά / Επιπλέον έξοδα η Λαμία για το VARΑλλαγή σκηνικού στα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη Σούπερ Λίγκα 1. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Livesport η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ρίξει το κόστος της ΕΡΤ και να βγάλει από πάνω της προγράμματα τα οποία βαραίνουν την λειτουργία της.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αποφασίσει να διοχετεύσει όλα τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας 1 σε συνδρομητικούς σταθμούς, στο μοτίβο το οποίο υπήρχε και επί… εποχής κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Με αυτό ως πρόθεση τίθεται ζήτημα για πολλές ομάδες που έχουν συμβόλαιο με την κρατική τηλεόραση, αλλά και τα χρήματα τα οποία θα έχουν να λάβουν από τα δικαιώματα τα οποία είναι αρκετά πιθανό να είναι λιγότερα.


Το VAR φέρνει έξοδα στην Λαμία!


Tα οικονομικά δεδομένα για τη χρήση του Video Assistant Referee την επόμενη σεζόν σε όλους τους αγώνες της Super League 1. Δείτε για τι ποσό μιλάμε…

Με μικρή καθυστέρηση αναμένεται να ξεκινήσει η καθιέρωση του VAR στο πρωτάθλημα της Super League 1, όπως είχε γίνει γνωστό πριν από μερικές ημέρες.

Σήμερα η Live Sport σε νέο δημοσίευμά της εξηγεί πως θα διαμορφωθούν τα οικονομικά δεδομένα για τις 14 ΠΑΕ που συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως τα έξοδα για τις ομάδες θα φτάσουν συνολικά τις 6.500 ευρώ, αφού θα υπάρξουν συνολικά επιπλέον 1.500 ευρώ για την πληρωμή του διαιτητή που είναι υπεύθυνος για το Video Assistant Referee αλλά και του βοηθού του.

Αυτό σημαίνει πως για κάθε ομάδα τα συνολικά έξοδα διαιτησίας θα ανέλθουν στις 117.000 ευρώ.

Το ποσό, μάλιστα, θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο αν το Κράτος δεν είχε αναλάβει τα έξοδα για την τεχνολογική εξέλιξη του πρωταθλήματος, καθώς θα καλύψει μεγάλο μέρος για την τοποθέτηση του συστήματος που απαιτείται και ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ. Οι ΠΑΕ θα πληρώσουν συνολικά περί τις 300.000 ευρώ.