16 Αυγούστου η πρόβα του VAR στη Λαμία - LAMIARA GATE 3

Breaking

Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019

16 Αυγούστου η πρόβα του VAR στη ΛαμίαΞεκινούν την Παρασκευή από την Τούμπα οι τεχνολογικές δοκιμές σε όλα τα γήπεδα με σκοπό να ενταχθεί το VAR στη Super League από την πρώτη αγωνιστική! Παρασκευή 16/8 η πρόβα στη Λαμία.

Όλα δείχνουν πως το VAR μπαίνει στη ζωή μας από την πρώτη κιόλας αγωνιστική. Στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί το τελευταίο διάστημα γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίες ώστε να κερδίσουν τη μάχη με τον χρόνο και να μπει το Video Assistant Referee από την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος.

Άλλωστε, στο στρατηγικό πλάνο του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου, ήταν, από την αρχή, η είσοδος του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για το λόγο αυτό, όρισε τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, Αλέκο Χολεβα, project manager του VAR. Επιπλέον, όρισε τον Μιχάλη Κουκουλάκη ως εκπαιδευτή των διαιτητών. Φαίνεται, λοιπόν, ότι το εγχείρημα θα έρθει εις πέρας, και μάλιστα με αθόρυβο τρόπο και μεθοδικότητα.

Για να γίνει αυτό είναι απαιτητή η έγκριση από τη FIFA και την IFAB. Ως εκ τούτου από την Παρασκευή ξεκινούν τεχνολογικές δοκιμές σε όλα τα γήπεδα (πλην ΟΑΚΑ που είναι ήδη εγκεκριμένο από τον τελικό του κυπέλλου) με VAR Vans, τα οποία θα τρέξουν τη διαδικασία τις δύο πρώτες αγωνιστικές, πριν ενεργοποιηθεί το κεντρικό κτίριο του VAR στο Μαρούσι.

Σύμφωνα λοιπόν με το πρόγραμμα θα πρέπει η κάθε ΠΑΕ να προγραμματίσει μια φιλική αναμέτρηση ακόμα και με ποδοσφαιριστές των ακαδημιών της ώστε να γίνει το τεχνολογικό τεστ που θα δώσει την έγκριση στο κάθε γήπεδο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του novasports.gr τα τεστ θα λάβουν χώρα στις εξής ημερομηνίες:

9 Αυγούστου: Τούμπα
10 Αυγούστου: Βικελίδης
11 Αυγούστου: Ξάνθη
12 Αυγούστου: Λάρισα
16 Αυγούστου: Λαμία17 Αυγούστου: Βόλος
18 Αυγούστου: Αγρίνιο
19 Αυγούστου: Τρίπολη
20 Αυγούστου: Περιστέρι, Ηράκλειο
21 Αυγούστου: Νέα Σμύρνη
23 Αυγούστου: Καραϊσκάκη

Με το πέρας των τεστ σε όλα τα γήπεδα, η FIFA θα στείλει την έγκρισή της, κάτι που σημαίνει ότι από την πρώτη αγωνιστική οι διαιτητές θα έχουν τη βοήθεια του VAR, με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια στις αποφάσεις τους.πηγή:novasports.gr