Τον τύλιξαν σε μια κόλλα...πιτόγυρο / Από τον χαβαλέ στην απόλυση - LAMIARA GATE 3

Breaking

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019

Τον τύλιξαν σε μια κόλλα...πιτόγυρο / Από τον χαβαλέ στην απόλυση
Σωτήριον έτος 2019. Το VAR έρχεται στην Ελλάδα για να σώσει και να περισώσει ότι έχει απομείνει πια από την αξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος. Αντ' αυτού τα σουβλάκια στη πρεμιέρα και ότι επακολούθησε στη συνέχεια είχε σαν αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει την δουλειά του σε καιρούς δύσκολους. Και σε αυτό φταίμε όλοι.


Γράφει ο Νίκος Μώκος

1η αγωνιστική της Super League λοιπόν και η Λαμία υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της νέας σεζόν.

Μπορεί σήμερα, ένα μήνα και κάτι μετά, να μην θυμάται σχεδόν κανείς το σκορ ή τους σκόρερ του παιχνιδιού και αυτό διότι αντικείμενο συζήτησης έγινε το σκηνικό στο βαν όπου βρισκόταν το VAR. 

Μέχρι και την Ισπανική AS έφτασε η χάρη μας, σε μια είδηση που έπαιξε παντού και που στην ουσία ευθύνη για ότι συνέβη στην πορεία έχουμε όλοι μας.

Κατά την ώρα της αναμέτρησης λοιπόν, για όσους δεν γνωρίζουν τι έχει ακριβώς συμβεί, ένας νεαρός μπαίνει στο βαν που στεγάζει το VAR και αφήνει μία τσάντα με φαγητό δίπλα στην πόρτα.

Στην αρχή ακούστηκε πως ο εν λόγω νεαρός ήταν deliverας από κάποιο σουβλατζίδικο της πόλης ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι.

Και αυτό διότι το πρωτόκολλο όριζε, η εταιρία που τρέχει το VAR, η InDigital δηλαδή, πως πρέπει να χορηγήσει φαγητό σε όσους είναι στο VAΝ, στον VAR, στον βοηθό του και τον ή τους operator, μέχρι μισή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα. 

Αυτό γίνεται όταν όλοι οι τεχνικοί και οι υπεύθυνοι έχουν ολοκληρώσει τα τεστ και το VAR είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Στη συνέχεια κάνουν ένα διάλειμμα 5-10 λεπτών.

Ο άνθρωπος που μπήκε στο βαν λοιπόν, και η κάμερα της ΕΡΤ το συνέλαβε, δεν ήταν ο delivery όπως όλοι πίστεψαν.

Ήταν κάποιος από τους τεχνικούς της παραγωγής, ο οποίος είχε δικαίωμα να βρίσκεται στο συγκεκριμένο χώρο και έχει τη σχετική διαπίστευση. 

Το αν τελικά η παραγγελία ήταν ή όχι των διαιτητών νομίζω δεν αφορά κανέναν, από τη στιγμή που όπως έγινε γνωστό σήμερα ο άνθρωπος αυτός έχασε τη δουλειά του.

Το αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η πόρτα του VAN έπρεπε να είναι κλειδωμένη από μέσα αφού απαγορεύεται η είσοδος στους πάντες. Yπεύθυνος ο VAR,στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κος Κομίνης.

Ποιος φέρει ευθύνη λοιπόν για την όλη παρακμή; 

Μήπως τελικά ο άνθρωπος αυτός έχασε τη δουλειά του επωμιζόμενος ολόκληρο το μερίδιο της ευθύνης κάποιου άλλου;

Η διάσταση που πήρε το θέμα, όσο τραγελαφικό και αν ήταν το σκηνικό και όσο χαβαλέ και αν σήκωνε, κόστισε την δουλειά στον τεχνικό και αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει και μας λυπεί...